Stralende gezichtjes...

Ze keken er al heel lang naar uit... Ze repeteerden 3 keer in de grote kerk... Maar gisteren was het ein-de-lijk zo ver. 57 jonge mensjes mochten voor de eerste keer aanschuiven aan de tafel van Jezus. Ze ontvingen van priester Jan hun Eerste Communie.

Ze straalden, één voor één... De jongeheren op hun paasbest. De een met een strikje, de andere met een stoere jas. De meisjes schitterden in hun prinsessenkleedjes en showden hun opgestoken haren. Het was dan ook muisstil toen Pauline en Faye de grote deuren van de kerk mochten opendoen. Zij aan zij stapten ze de kerk binnen voor hun grote moment...

We wensen hen allemaal een hele dikke proficiat!

Foto's kan je hier bekijken.

Heilig Vormsel

Gisteren, onder een stralende zon, wandelende 44 jonge gasten de Sint-Martinuskerk binnen. Ze hadden er voor gekozen om gezalfd te worden en om het Heilig Vormsel van pr. Jan te ontvangen. Ze zagen er één voor één op hun paasbest uit, hier en daar waren er wel wat zenuwen te merken. Maar dat was voor niets nodig. De viering verliep vlekkeloos! Hopelijk verliep het feest nadien even vlot!

We willen jullie van harte feliciteren met je Vormsel. We hopen dat jullie een leuke dag hadden!

Klik hier om de foto's te bekijken.

Leon is geboren!

Hoeraaaa! Juf Sielke is terug mama geworden... We kregen dit berichtje van haar...

Na lang wachten koos onze kleine Leon er toch nog voor om in april geboren te worden. Hij is geboren op 30 april om 17u58, weegt 3,575 en meet 50,5 cm.

Grote broer Liam is supertrots op zijn nieuwe broertje! Ze stellen het allemaal goed!

We hen dan ook een hele grote proficiat!

Terugblikken op het schoolfeest

Het is al 10 dagen achter de rug... En toch, toch leeft het Eurovisiesongfestival nog altijd bij ons op school. Reden daar van is het geslaagde schoolfeest.

Op zaterdag 10 maart gaven de leerlingen van de lagere school het beste van zichzelf. Op de tonen van onder meer Sandra Kim, France Gall en nog zoveel meer dansten ze er op los! Het werd een prachtige show. De vele dagen, weken voorbereiding waren niet voor niets geweest. Iedereen zag dat het goed was...

We willen dan ook iedereen van harte bedanken die mee geholpen heeft om van dit schoolfeest een pareltje te maken. Zonder jullie hulp is zo'n feest onmogelijk...

 

Hier kan je nog eens nagenieten van ons schoolfeest! (met dank aan Kelly, de mama van Jules en Lisanne voor de meer dan 600 foto's)

 

Juf Liesbeth is weer mama!

Gisteren kreeg we heel heuglijk nieuws! Juf Liesbeth  en haar man Ewout zijn voor de 4de keer trotse ouders geworden. De kleine knaap kreeg de naam Jakob. Mama en haar kersverse zoon stellen het prima!

Namens het volledige Boomgaardteam en alle leerlingen wensen we hen en de drie andere kapoenen een heel grote proficiat!

 

Oproep verkeersveilige schoolomgeving

Beste ouders, grootouders,

Om onze (klein)kinderen een mooie toekomst te kunnen bieden, moeten we veel aandacht besteden aan hun veiligheid. Jonge kinderen zijn immers heel kwetsbaar, ook in het verkeer. Iedereen moet zich inzetten voor de verkeersveiligheid van onze kinderen: overheid, scholen, ouders … De verantwoordelijkheid afschuiven, kunnen we ons eenvoudigweg niet veroorloven! Als ouders, grootouder, leerkrachten, begeleiders of overheidsinstantie moeten we een belangrijke voorbeeldfunctie opnemen. Op die manier leren we onze kinderen de juiste houding aan te nemen/leren in het verkeer.

In de eerste plaats gebeurt dit “aanleren” door de ouders. Zij moeten zelf het goede voorbeeld geven in het verkeer. Als dit niet gebeurt, kan dit zeer verwarrend overkomen voor het kind. Ook de ouders moeten dus tonen dat ook zij "onderworpen" zijn aan de verkeersregels. Het kan bijvoorbeeld niet dat kinderen op school leren dat ze altijd de gordel moeten dragen maar dat ze merken dat hun ouders dit niet doen.

Leren over verkeer gebeurt natuurlijk vooral op school. Een goede aanduiding hiervan is de opname van de lessen verkeer in de eindtermen van het onderwijs. Op school leren kinderen niet alleen de basisregels, ze krijgen ook de mogelijkheid om deze in te oefenen. Dit doen zij door met de fiets of te voet een parcours af te leggen op de speelplaats, in verkeersparken of, onder begeleiding, op de openbare weg.

Ook u roepen we op om uw verantwoordelijkheid op te nemen. Extra aandacht voor overdreven snelheid, gordeldracht en correct parkeren is daarom zeker nodig!

Een verkeersveilige schoolomgeving kan niet zonder controle op de naleving van de verkeersregels. Onze eerste bezorgdheid is en blijft de veiligheid uw kinderen. We merkten de laatste weken heel wat ‘overtredingen’ op. Daarom ook deze oproep.

Als (groot)ouders staat u, samen met de school, in voor de verkeersveiligheid van uw kind, onder andere door het goede voorbeeld te geven: niet parkeren op zebrapaden of stoepen, snelheid aanpassen en de gordel dragen...

Wij hopen dat jullie samen met ons willen meewerken om de schoolomgeving veilig te houden voor alle kinderen!

Mevr. Gerda
Het leerkrachtenteam
De ouderraad

 

Wijziging schoolreglement

Beste ouders,

We willen je informeren over een wijziging in het schoolreglement.

In punt 3.12 van het schoolreglement vind je informatie over hoe het getuigschrift basisonderwijs op het einde van het lager onderwijs wordt toegekend. Dit schooljaar (2017-2018) zou er een getuigschrift bereikte doelen worden uitgereikt aan leerlingen die geen getuigschrift basisonderwijs krijgen. De overheid besliste dat die regeling dit schooljaar nog niet van toepassing is.

De leerlingen die het getuigschrift basisonderwijs behalen, ontvangen dit eind juni 2018.

De leerlingen die geen getuigschrift basisonderwijs behalen, krijgen dit schooljaar een schriftelijke motivering samen met aandachtspunten voor de verdere schoolloopbaan. Ze krijgen ook een verklaring waarin het aantal en de soort van gevolgde schooljaren lager onderwijs staat.

Een aangepaste versie van het schoolreglement vind je op onze website (> ONZE SCHOOL > DOCUMENTEN)

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Foto's grootouderfeesten

Het is ondertussen al een week achter de rug... Maar toch horen we hier en daar nog positieve commentaren. Jawel, de grootouderfeesten waren weer meer dan geslaagd. De kleuterjuffen waren reeds weken, maanden op voorhand beginnen brainstormen. De kleuters hadden de laatste weken heel veel geoefend. Mét resultaat! Alle grootouders genoten met volle teugen van de vele dansjes.

Voor wie er niet bij was, er werden meer dan 700 foto's genomen, met dank aan de mama van Jules! Veel kijkplezier!

 

Klik hier om de foto's van de Watervalstraat te bekijken.

Klik hier om de foto's van de Blekerijstraat te bekijken.

 

Nieuwe foto's

Het einde van het 1ste trimester is steeds een drukke tijd... Een gezellige drukke tijd... 

Zo hadden de kleuters van het 3de kleuter en de leerlingen van het 1ste leerjaar weer een integratiemoment. Ze gaan bij elkaar op bezoek en doen allerlei leuke opdrachten en spelletjes!

Tijdens de kerstviering voor de lagere afdeling werden de pakjes bij de kerststal gelegd. Bedankt aan al wie dacht aan de mensen die het wat minder hebben. De pakjes zullen zeker goed van pas komen! 
Maar ook de kleuters gingen op bezoek in de kerk. Ze gingen van dichtbij kijken naar de mooie kerststal. Ook zij legden hun pakjes dicht bij Jozef en Maria... De kleuters van de Watervalstraat gingen op donderdag, de Blekerijstraat ging op vrijdag.

 

Klik hier om foto's van de integratie te bekijken.

Klik hier om de foto's van het kerkbezoek te bekijken.

 

NIEUWSBRIEF

ACTIVITEITEN

dinsdag 22 mei - 14:00 - 15:30
Activiteit WZC L1B
woensdag 23 mei - 13:30 - 14:30
Bibbezoek L5A
woensdag 23 mei - 14:00 - 16:00
Mountainbike
zaterdag 26 mei - 17:00 - 18:00
Dankviering Eerste Communie & Heilig Vormsel
maandag 28 mei - 9:30 - 11:30
Zwemmen L1A-L1B-L3A-L3B

CONTACT

Arkorum 14 De Boomgaard

Blekerijstraat 5

8850 Ardooie

T. 051 74 68 98

E. deboomgaard@arkorum.be