Juf Hilde op pensioen!

Op 29 juni werd de schoolpoort van de Watervalstraat definitief gesloten. Ook juf Hilde mocht op die dag voor de laatste keer naar school komen. Vanaf zaterdag 30 juni geniet ze van een welverdiende ‘grote vakantie’.

Juf Hilde startte op 1 september 1979 in de Watervalstraat en heeft haar ganse loopbaan daar les gegeven. Daarom konden we haar afscheid niet zomaar aan ons laten voorbij gaan. Op donderdag werd ze reeds in de Blekerijstraat in de bloemetjes gezet. Vrijdagmorgen  haar laatste werkdag - werd ze door juf Greta, mevr. Linda en mr. Brecht, afgehaald met de koets. Bij aankomst in de Watervalstraat werd ze opgewacht door de kleuters. Ze beleefde een superleuke laatste voormiddag! Om 11u40 mocht ze dan het lint van haar pensioen doorknippen... Op naar een nieuw hoofdstuk...

Hilde, bedankt voor je jarenlang enthousiasme en inzet voor onze school! Geniet van je pensioen!

Foto's kan je hier bekijken.

 

Afscheid Watervalstraat

Vrijdag 22 juni werd er afscheid genomen van de Watervalstraat... In de voormiddag werden alle kleuters in de Watervalstraat verwacht voor een kinderfeest. Er werden tal van activiteiten georganiseerd. Zo waren er volksspelen, werden er cupcakes versierd, vlaggetjes gekleurd, gedanst... Noem maar op! Het werd een superleuke voormiddag!

's Middags konden alle kleuters smullen van overheerlijke frietjes. Na de maaltijd werden de kleuters van de Blekerijstraat met de bus terug naar de hoofdschool gevoerd. De kleuters van de Watervalstraat maakten de rit met de huifkar. Symbolisch hadden alle kleuters één stuk speelgoed mee dat ze mee verhuisden naar de hoofdschool. Ze werden met open armen en op de rode loper ontvangen... 

Vanaf 13u30 konden alle kleuters dan genieten van 'Kikkerkusje', een toneelstuk van Kip van Troje, aangeboden door de ouderraad! Het werd een leuke dag voor alle kleuters...

's Avonds ging de afscheidsreceptie door voor alle genodigden. Onder een stralende zon werd er bijgepraat en herinneringen opgehaald van de Watervalschool... Een hoofdstuk dat met spijt in het hart gesloten wordt.

We staan er dan ook op om iedereen, van leerkrachten tot ouders, van sympathisanten tot leerlingen, van harte te bedanken voor de uitwerking van deze aangename dag!

Klik hier om foto's van het kinderfeest te bekijken.

Klik hier om foto's van de afscheidsreceptie te bekijken.

Sportieve papa's

Zondag is het vaderdag. Op school werd al naarstig gewerkt aan het geschenk dat voor de papa's nu nog een staatsgeheim is!

Vandaag werden de papa's van de kleuters al wat verwend. De kleuterjuffen organiseerden een PAPA-dag... Het moment voor een perfect vader-zoon- of vader-dochter-momentje... En met het WK voetbal in het vooruitzicht gingen ze de sportieve toer op! 

We wensen alvast alle papa's een grote proficiat voor zondag!

Foto's kan je hier bekijken...

.

Foto's schoolreizen

Vrijdag trokken onze leerlingen op schoolreis! De uitstappen waren zeer gevarieerd: van de kinderboerderij tot Plopsaland, van Bokrijk tot Bellewaerde. De ene hield het ook al droger dan de andere. Het 5de leerjaar was het natst van allemaal, en het was niet van op de splash  te zitten!

Foto's van de reizen kan je op onze fotopagina bekijken!
(Er volgen nog foto's in de loop van de week)

Stralende gezichtjes...

Ze keken er al heel lang naar uit... Ze repeteerden 3 keer in de grote kerk... Maar gisteren was het ein-de-lijk zo ver. 57 jonge mensjes mochten voor de eerste keer aanschuiven aan de tafel van Jezus. Ze ontvingen van priester Jan hun Eerste Communie.

Ze straalden, één voor één... De jongeheren op hun paasbest. De een met een strikje, de andere met een stoere jas. De meisjes schitterden in hun prinsessenkleedjes en showden hun opgestoken haren. Het was dan ook muisstil toen Pauline en Faye de grote deuren van de kerk mochten opendoen. Zij aan zij stapten ze de kerk binnen voor hun grote moment...

We wensen hen allemaal een hele dikke proficiat!

Foto's kan je hier bekijken.

Heilig Vormsel

Gisteren, onder een stralende zon, wandelende 44 jonge gasten de Sint-Martinuskerk binnen. Ze hadden er voor gekozen om gezalfd te worden en om het Heilig Vormsel van pr. Jan te ontvangen. Ze zagen er één voor één op hun paasbest uit, hier en daar waren er wel wat zenuwen te merken. Maar dat was voor niets nodig. De viering verliep vlekkeloos! Hopelijk verliep het feest nadien even vlot!

We willen jullie van harte feliciteren met je Vormsel. We hopen dat jullie een leuke dag hadden!

Klik hier om de foto's te bekijken.

Leon is geboren!

Hoeraaaa! Juf Sielke is terug mama geworden... We kregen dit berichtje van haar...

Na lang wachten koos onze kleine Leon er toch nog voor om in april geboren te worden. Hij is geboren op 30 april om 17u58, weegt 3,575 en meet 50,5 cm.

Grote broer Liam is supertrots op zijn nieuwe broertje! Ze stellen het allemaal goed!

We hen dan ook een hele grote proficiat!

Terugblikken op het schoolfeest

Het is al 10 dagen achter de rug... En toch, toch leeft het Eurovisiesongfestival nog altijd bij ons op school. Reden daar van is het geslaagde schoolfeest.

Op zaterdag 10 maart gaven de leerlingen van de lagere school het beste van zichzelf. Op de tonen van onder meer Sandra Kim, France Gall en nog zoveel meer dansten ze er op los! Het werd een prachtige show. De vele dagen, weken voorbereiding waren niet voor niets geweest. Iedereen zag dat het goed was...

We willen dan ook iedereen van harte bedanken die mee geholpen heeft om van dit schoolfeest een pareltje te maken. Zonder jullie hulp is zo'n feest onmogelijk...

 

Hier kan je nog eens nagenieten van ons schoolfeest! (met dank aan Kelly, de mama van Jules en Lisanne voor de meer dan 600 foto's)

 

NIEUWSBRIEF

ACTIVITEITEN

maandag 20 augustus - volledige dag
De school is open

CONTACT

Arkorum 14 De Boomgaard

Blekerijstraat 5

8850 Ardooie

T. 051 74 68 98

E. deboomgaard@arkorum.be